На този етап Германия няма да провежда предсрочни избори след провалилите се

...
На този етап Германия няма да провежда предсрочни избори след провалилите се
Коментари Харесай

Засега Германия отлага предсрочния вот

На този стадий Германия  няма да организира предварителни избори след провалилите се проучвателни договаряния сред консерваторите, свободните демократи и Зелената партия.

Това стана ясно от изключителната конференция на германския президент Франк-Валтер Щайнмайер.

Местни медии спекулираха, че след приключилите с неуспех тази нощ договаряния страната ще отиде на предварителни парламентарни избори. Дори представител на Зелената партия разгласи, че евентуално предварителният избор ще е към Великден.

Но Щайнмайер даде опция на разговора. Той прикани всички партии да се опитат да формират коалиция в близко бъдеще. Държавният глава сподели с мненията си, че желае да посредничи сред партиите за реализиране на съглашение, а не подтикване на страната към предварителен избор.

Германия е изправена пред невиждана обстановка, невиждана за последните 70 година, сподели той и добави, че ще организира диалози с водачите на всички партии, както и с немските институции. Щайнмайер акцентира, че всички партии имат отговорност да се опитат да образуват държавно управление допустимо най-скоро.

" Предварителните диалози за съставяне на държавно управление не дадоха резултати. Тази обстановка слага политическите партии пред още по-големи провокации ", посочи президентът след среща с Ангела Меркел.

Свободната демократическа партия напусна договарянията малко преди среднощ в неделя. Лидерът на партията Кристиан Линднер съобщи, че " няма обща база на доверие " сред договарящите партии. Партията акцентира, че не могат да реализират компромис по основни въпроси като понижаване на налозите, понижаване на администрацията и просветителната политика.

Канцлерът Ангела Меркел се съветва с президента на Германия Франк-Валтер Щайнмайер.

Двамата са разискали разнообразни разновидности, в това число предварителни избори, държавно управление на малцинството и даже " огромна коалиция " сред консерваторите и социалдемократите, съгласно " Шпигел ". Но Социалдемократическата партия през днешния ден още веднъж повтори, че ще остане вопозиция и че не се безпокои от нови избори.

Лидерът на социалистите Мартин Шулц акцентира, че партията му не е подготвена да взе участие в коалиция с християндемократите на Меркел. Политикът разясни, че след присъединяване в предходната коалиция Социалдемократическата партия е получила " червен картон ".

В подобен случай Меркел може да се опита да ръководи с малцинство. Но това може да е в интерес на опозицията, защото те ще разглеждат държавното управление като несигурно. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР